سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

وزیر انرژی آمریکا: راه طولانی تا رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است

وزیر انرژی آمریکا: راه طولانی تا رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است وزیر انرژی آمریکا که در عربستان سعودی به سر می‌برد، در گفت‌و‌گو با شبکه سعودی با اشاره به گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: «راه طولانی برای رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است.»
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 13
کد خبر: ۲۷۵۶۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، «کریس رایت» وزیر انرژی آمریکا که در عربستان سعودی به سر می‌برد، در گفت‌و‌گو با شبکه سعودی با اشاره به گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: «راه طولانی برای رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است.»

او در گفت‌و‌گو با شبکه «العربیه» عربستان سعودی ادعا کرد: «آمریکا، ایرانی هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد. برای پیشبینی نتایج تلاش‌های دیپلماتیک تازه بسیار زود است.»

اولین دور از مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در حالی در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد که سرپرستی هیات ایرانی در این گفت‌و‌گو‌ها را «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه و هیات آمریکایی را نیز «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور غرب آسیا بر عهده داشت. ۲ طرف توافق کردند که به رایزنی‌های خود ادامه دهند.

هر ۲ طرف این دور از گفت‌و‌گو‌ها را مثبت ارزیابی کرده‌اند.

رایت که یکی از ضدایرانی‌ترین اعضای کابینه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا است، در ادامه گفت‌وگوی خود با شبکه عربستانی ادعا کرد: «برای معامله و رایزنی با ایران به رهبری قدرتمند نیاز داریم. چهار سال "مدارا" و "تلاش برای راه آمدن با ایران" را تجربه کردیم و نتیجه آن گسترش صادرات نفت ایران شد. شما شاهد آن هستید که در این چهارسال برنامه هسته‌ای ایران چقدر پیشرفت کرده و چه اتفاقی برای حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها رخ داد. هیچ یک از این نتایج، خوب نبودند.»

ادعای او درباره تلاش دولت «جو بایدن» رئیس جمهور پیشین آمریکا برای «مدارا» با ایران درحالی است که در دولت بایدن تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال شد و به اذعان مقامات روسیه و نشریات انگلیسی، بایدن دلیل شکست مذاکرات پیشین برای احیای برجام بود.

با این وجود، وزیر انرژی آمریکا در دفاع از دولت ترامپ و اقدامات ضدایرانی او، ادعا کرد: «اکنون دولتی قدرتمند در آمریکا حضور دارد که طرفدار صلح، رشد و توسعه است و خطوط قرمز مشخصی در موضوع ایران دارد.»

اظهارات تازه او علیه ایران درحالی است که حتی پیش از شروع گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن، وزیر انرژی آمریکا، ایران را با تحریم‌های بیشتر تهدید کرد.

در ادامه گفت‌وگوی رایت با شبکه العربیه، او به کاهش قیمت نفت و «هراس» بازار نفت از تعرفه‌های ترامپ پرداخت. رایت در اینباره گفت: «درحال حاضر شاهد نگرانی افراطی درباره آینده بازار هستیم.»

به اذعان شبکه عربستانی، با وجود «سقوط» قیمت نفت، رایت از خواندن این «بحران» به‌عنوان یک «واکنش بیش از اندازه» خودداری کرد. او گفت: «من نمی‌توانم قیمت نفت را پیشبینی کنم.»

او همچنین درباره روسیه گفت: «بازار‌های صادراتی برای مسکو به مشکل تبدیل شده بود. او (رئیس جمهور روسیه) بزرگترین بازار صادرات گاز طبیعی خود به اروپا را از دست داده است. در مقایسه با دیگر کشورها، پوتین قیمت نفت پایین‌تری دارد. من فکر می‌کنم رسیدن به توافق صلح به نفع روسیه است.»/ ایسنا 

کلمات کلیدی: مذاکرات آمریکا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار